Tai paruoštas pop up gaminimui mišinys kurio sudėtyje yra pieno miltai ir kiaušinių miltai.
Mišinį galima palidyti norima spalva, kvapu ir aktyvatoriais.
Į mišinį galima įmaišyti 10-15% kitų sausų priedų kaip: GLM, kepenų miltelių, vėžių miltų ir kt ir taip sukūrti savo norimą masalą.
Masalas labai plūdrus, iki 24 val., jei norite kietesnio masalo papildykite mišinį 5% kiaušinių baltymų miltais.
NENAUDOKITE gaminant aliejų ir riebalų, kaip žuvų taukai ar kanapių aliejus,
jais galima papyldyti tik paruoštą masalą (išvirtą ir išdžiovintą),
taip pat rekomenduojame elgtis ir su skystais kvapų koncentratais.
Gaminant "WAFTER " masalus naudoti maždaug 2/3 (tūrio) bazinio mišinio ir 1/3 pop up mišinio, plūdrumas priklausys nuo Jūsų bazinio mišinio svorio.
GAMYBOS INSTRUKCIJA
Dirbant dėvėti apsauginę kaukę!!!
1. Į dubenį supilate 30 ml vandens, kuriame galima ištirpinti norimus priedus (dažus, aktyvatorius ir kt).
2. Į skystį supilate mišinį ir maišote, kol gausis tešla panaši į plasteliną, bus drėgna, bet beveik nelips prie rankų.
3. Tešlos rutulį palikite plastikiniame maišelyje maždaug 30 min.
4. Paruoškite norimo dydžio masalus.
5. Inde užvirinkite vandenį, sumažinkite kaitrą, kad vanduo būtų truputį žemesnės temperatūros nei virimo.
6. Vidutinis virimo laikas (priklausomai nuo masalo dydžio) 1,5-2,5 min. (garuose 2-3 min.), priklausomai nuo
virimo talpos dydžio dėkite 20-30 vnt. paruoštų masalų, didelis kiekis masalų gali per daug sumažinti virimo temperatūrą.
7. Išvirtus masalus padėkite ant popierinio arba medžiaginio rankšluosčio ir leiskite atvėsti.
8. Džiovinti paruoštus masalus 2-4 dienas priklausomai nuo patalpos temperatūros, tp galima naudoti skysta konservantą
kuris neleis masalui toliau džiūti ir sukietėti, dabar masalus galima apdirbti įvairiais norimais skystais aktyvatoriais,
skystais kvapų koncentratais,aliejais, taukais ir sudėti į indelius laikymui.
MASALAI SKIRTI ŽVEJYBAI, NETINKA NAMINIŲ GYVUNŲ IR ŽMONIŲ MAISTUI.